sucre morè

"El tren és la distància més dolça entre dos punts"
Sobre els plaers, Joan Barril

Les distàncies s'endolceixen quan, entre els dos punts, no hi ha agendes ni horaris. Quan, davant els ulls, només s'estén la planúria del descans o de les vacances, sense cims de pendents pronunciats de rutines i fites inabastables, sense obstacles que entorpeixin el paisatge. La distància més dolça entre dos punts es recorre sol o amb bona companyia. Amb la mirada perduda dins de qualsevol record o enredats entre les pàgines d'un bon llibre. Però els quilòmetres tenen gust a sucre morè quan al capvespre, en desfer-los de tornada cap a casa, reduïm totes les distàncies, dolces o salades, fins a tenir-les a frec de pell.

4 comentaris

  1. Llegir Barril et prova, eh? Està molt bé! Jo segueixo "sense notícies de Gurb" :)

    L.

    ResponElimina
  2. En Barril és una bona font d'inspiració. No només pel que fa a l'escriptura. T'ho explico quan arribi a casa aquest vespre :)

    anna g.

    ResponElimina
  3. bon post,
    gran la cita d'en barril,
    els trens son una de les meves debilitats...

    ResponElimina

© an ↔ na
Maira Gall