PÀTRIES I BANDERES


De la nit al dia, gràcies a la campanya electoral d’una coneguda multinacional sueca, cadascú de nosaltres va esdevenir president de la república independent de casa seva. El dia de la investidura del càrrec, amb els honors sota el braç, vaig passejar pels carrers de sempre, tot contemplant com a cada pati, a cada balcó, hi onejava la bugada estesa: peces de roba de tots colors, particulars combinacions amb olor a democràcia i a suavitzant que formen la bandera d’aquestes petites pàtries nostres que tornem a conquerir cada tarda en tornar de la feina.

6 comentaris

  1. Ah, sí, jo sóc el rei de la meva república. Sí, ja ho sé: un rei republicà es fa estrany, però és que la meva república és monàrquica (per allò del reietó de casa, més que res). També una mica anàrquica, a vegades, i l'altre dia -quines coses-la pila de plats de la pica va intentar fer un cop d'estat. Sort que els ous i la llet, caducats de tres dies, ho van impedir. La pila de roba per planxar em volia cobrar el delma. En fi...

    ResponElimina
  2. En fi... les petites batalles de cada dia. Litus, el teu comentari ben bé podria independitzar-se del meu post i ser-ne un ell solet per mèrits propis, no? ;)

    ResponElimina
  3. Hola Bitxo!
    No saps quantes ganes tenia de tornar a fer un tomb per aquí...
    I mira, em trobo amb conceptes bruts i suats com el de pàtria i bandera amb nova aroma de mimosín. així dóna gust.
    És clar, que, pensant pensant el que no troben pis són apàtrides?
    i els okupes? són il.legals?
    les sogres que s'instal.len al teu sofà, són refugiats polítics?
    no sé, no sé...encara li dono voltes al tema;)

    ResponElimina
  4. ooh quina imatge més bonica, les intimitats al vent

    ResponElimina
  5. Que bonic, això de ser el rei de la república independent de casa teva...

    ResponElimina
  6. 1.- fan l'anunci en castellà a nivell visual.

    2.- No es cert que puguis tenir una república a casa teva, la meva dona a mi no em deixa. I em fa treure la pols i posar el plats al rentaplats.

    3.- Amalfitano que era més educat penjava llibres (1 concretament) als estenedors, en comptes de calcetes) o més aviat calçases.

    ResponElimina

© an ↔ na
Maira Gall